Webasto husbilsvärme

Njut av friheten

Friheten med en husbil är svårslagen och den förstärks ytterliggare när man inte är beroende av vare sig el eller gas. En av fördelarna med en värmare från Webasto är att den drivs av bilens eget bränsle. På så sätt har du alltid bränsle till att starta den. Om man sedan väljer en värmare som värmer kupén, motorn, varmvatten eller en kombination av dem alla är helt upp till dig. 

 

För de flesta som önskar värme under flera timmar, vid t.ex. övernattning, så är det givna valet någon av Webasto's luftvärmare. De lämnar en jämn och skön värme under en längre tid utan att dra allt för mycket ström. Man kan med fördel ställa temperaturreglaget på 22 grader och sedan sova skönt då värmaren håller den temperaturen under natten.

Värmarna finns i tre olika storlekar beroende på hur stort utrymme som skall värmas upp. Effekten på dessa ligger på 2kW, 4kW eller 5,5kW. Mer om dessa går att läsa här.

Många fordon är redan utrustade med en gasolvärmare och det kan man dra fördel av vid installation av Webasto. Det befintliga luftsystemet går ofta att använda så att man slipper dra nya luftslangar och därmed redan har delar av installationen klar. På så sätt slipper man gå upp mitt i natten för att byta gasoltub, som konstigt nog alltid tar slut mitt i natten.

 

Känner man att man önskar motorn varm för att slippa kallstarter och kanske inte behöver lika mycket värme i bilen så kan en parkeringsvärmare vara ett bra alternativ. Den ansluts direkt på bilens kylvattensystem och värmer upp vattnet som cirkulerar genom motor och kupéelement. När det nått en viss temperatur så slår man även på fläkten i bilen vilket gör att kupén även värms upp. 

Bilens kupéfläkt drar dock relativt mycket ström varvid man inte rekommenderar någon längre körtid på värmaren. Detta är alltså inget bra alternativ för övernattning i bilen. Startanordningarna går att ställa på max två timmar. Mer om parkeringsvärmare finner ni här.

 

Detta är en perfekt kombination för den som önskar en varm bil men även vill ha varmvatten i kranen. Värmaren består av både en luftvärmare och en varmvattenberedare vilket gör att man nu kan njuta av en varm dusch följt av en varm kväll i soffan. Dual Top finns dessutom i utförande med eller utan elpatron.

Enheten är framtagen för att installeras under bilen vilket gör den väldigt platsbesparande. För närmare information läs mer här.

Kontakt

Har ni funderingar som ni inte fått svar på här? Fyll i nedan formulär så återkopplar vi inom kort.

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.