Volkswagen med trasig värmare?

Helt vit bild för mellanrum
Webasto VW Caddy Passat Touran

Värmaren i de flesta Volkswagen med dieselmotor är installerad från fabrik och av märket Webasto, modell Thermo Top V eller VEVO. Den har för avsikt att hjälpa motorn att komma upp i arbetstemperatur då dagens dieselmotorer inte utvecklar mycket till värme. Detta gör att när den väl går sönder så är det svårt att få någon direkt värme i bilen.

Vi rekommenderar alltid att man gör en ordentlig felsökning innan man byter några delar. Men vi har ändå sammanställd denna sida med de två vanligaste felen på Volkswagen Caddy, Passat och Touran. 

Helt vit bild för mellanrum

Brännarinsats

Brännarinsats till Webasto Thermo Top V Passat Caddy Touran

Det vanligaste som händer när det gått en tid är att värmarens brännarinsats sätter igen och behöver bytas. Dessvärre så har värmaren utvecklats genom åren och det finns ett flertal olika brännarinsatser till dessa fordon beroende på årsmodell, drivmedel och bestyckning.

Det finns ingen förteckning över vilken brännarinsats som passar respektive reg nr eller liknande utan vår rekommendation är att man demonterar värmaren, plockar ur brännarinsatsen och jämför den med bilderna på nedan produkter.

Är man osäker så kan ni alltid ta ett par bilder och maila till oss. info@webastocenter.se 

Helt vit bild för mellanrum

Vattenpump

Vattenpump Webasto Volkswagen Passat Caddy

Den näst vanligaste delen som går sönder är vattenpumpen till värmaren. Den har för avsikt att få cirkulation på det uppvärmda vattnet så att man får värmen i kupé och motor. Den har även för avsikt att kyla värmaren genom att dra in kallt (ej uppvärmt) vatten till värmaren så att den inte överhettar.

Om vattenpumpen är defekt så kommer värmaren vilja starta men slår av sig så fort den kommit upp i temperatur, ofta inom några minuter. 

Det finns två olika pumpar till dessa fordon och det som skiljer dem åt är anslutningen/kontakten. Så säkerställ att det blir rätt kontakt innan ni beställer.