Webasto Marinvärmare

En varm och skön sommar oavsett väder

Att ha komfortvärme i båten är idag mer regel än undantag och det finns flera varianter att välja mellan beroende på vad man har för båt och behov. Webasto har t.ex. en serie luftvärmare som heter Air Top och som finns i 3 olika storlekar beroende på hur stort värmebehov du har. De fungerar som ett värmeelement som låter kall luft passera över ett värmaren och på så sätt värma upp luften i båten.

Vill man istället ha ett vattenburet system så finns Webasto's Thermo Top-serie även i marinutförande. Detta är perfekt om man har befintliga vattenburna element, önskar förvärma motorn eller om man önskar varmvatten i båten. 

Oavsett vilket system man väljer så kommer ni förlänga båtsäsongen avsevärt. Eftersom båtvärmaren drivs på båtens bränsle så behöver man inte vara rädd att stå utan ström. Kalla fuktiga kvällar, nätter och mornar är ett minne blott. Vakna varm och utvilad trots att det är ruggigt och kallt  ute.

Webasto Air Top 2000 STC

Webasto Air Top 2000 STC - Extremt kompakt och tystgående värmare med en steglös värmeeffekt mellan 0,9-2,0kW, lämplig för mindre båtar upp till ca 28 fot. Denna värmare är helt nyutvecklad och en nyhet för i år.

Webasto Air Top EVO 40 - Vår absoluta storsäljare som är perfekt om man behöver lite mer värme till t.ex sittbrunn eller om båten har stora ytor med kapell. Värmeeffekt 1,5-4,0kW, lämplig för båtar som är mellan 24 fot och 34 fot.

Webasto Air Top EVO 55 - För de lite större båtarna där man ställer höga krav på värmeeffekten. Värmaren har samma mått som Evo 40 men lämnar ytterliggare 1,5kW. Har man behov av utblås både i förruff, akterruff, sittbrunn och midkabin så är detta ett säkert kort. Värmeeffekt 1,5-5,5kW, lämplig för båtar som är mellan 30 fot och 38 fot.

Webasto Thermo Top Marin

Webasto Thermo Top E - Liten kompakt enhet på 4kW för uppvärmning av vattensystem. Fungerar till de flesta båtar där man önskar värma radiatorer, varmvatten eller motor. 

Webasto Thermo Top C - Väljer man om man har ett större behöv och kräver mer värmeeffekt. Denna värmare lämnar 5,2kW och lämpar sig bäst för större vattensystem.

Startsystem

Till dessa värmare väljer man sedan ett startsystem som passar ens behov. Ett tips är att kika extra noga på Webasto TC4, gsm-starten som gör att du kan starta och hålla koll på din båt oavsett vart du befinner dig. Genom att starta båtvärmaren redan på väg till båten så säkerställer du att det är varmt och skönt när du anländer.

GSM-start TC4

Så länge du har gsm-täckning så kan du nu starta din båtvärmare. Du kan enkelt ringa, skicka ett SMS eller använda någon av våra appar som finns att ladda ner till både Iphone, Android och Windows-phone.

Med den nya TC4 appen så får du fler funktioner för en mer innovativ styrning av din båtvärmare.

MultiControl HD

Det nya smarta tiduret som passar till Evo 40, Evo 55 samt till Air Top 2000STC. Utöver ett sjudagars tidur så kan man enkelt ställa önskad temperatur eller välja att start värmaren med endast ett knapptryck.

Fjärrstart T91

Vill man ha möjlighet att fjärrstyra värmaren så är T91 en väldigt liten och smidig fjärrkontroll. Upp till en kilometers räckvidd och enkel att använda. Passar till Evo 40, Evo 55 samt till Air Top 2000STC.

Fjärrstart T100

Storebror till kontrollen ovan och utöver funktionerna i T91 så har denna fjärrkontroll även en tidursfunktion samt möjlighet att se temperatur i båten. Passar för att starta Evo 40, Evo 55 samt Air Top 2000STC.

 

Effektreglage

Det tradionella sättet att starta värmaren på. Man vrider på önskad temperatur så ser värmaren till att hålla denna under hela värmeförloppet. Passar till Evo 3900, Evo 5500 samt till Air Top 2000ST, 3500 och 5000. (Ej för Thermo Top)

Manöverpanel MC04M

Äldre startsystem för att fullt ut kunna ta del av funktionerna i Evo 3900 och Evo 5500. Välj mellan driftlägen ekonomi, normal, boost samt ventilation. Fungerar även som rumstermostat. Passar till Evo 3900 samt Evo 5500. (Ej för Thermo Top eller för nya luftvärmarna)

Digitalt kombiur

Ett digitalt startur för Webasto luftvärmare i Air Top serien. Inkoppigstiden är ställbar mellan 10-120 minuter. Fungerar även som termostat ihop med värmaren. Passar till Air Top Evo 2000ST, 3500, 5000, Evo 3900 samt Evo 5500. (Ej för Thermo Top eller nyare luftvärmare)